Лікійська стежка. Легкий маршрут.

26 квітня — 5 травня.

Легкий (релакс-подорож)

Каньйон Гармонія — Фесаліс

Особливості маршруту: легкий релакс-маршрут, придатний для неспортсменів. Переходи: або легкі, або короткі. Характерно, що майже всі дні йдемо з рюкзаками лише по кілька годин в день. Маємо можливість купатись та ходити у радіальні виходи без грузу. Проте під час подорожі ми відвідуємо одні із найбільш відомих і мальовничих місць лікійської стежки: каньйон Гейнюк (Гармонії), вогні Химери, античні міста Олімпос та Фесаліс, пляж Чирали. При цьому ночуємо у затишних малолюдних (можливі кілька таких самих туристів як ми)  або безлюдних та надзвичайно мальовничих місцях та лісових галявинах.  

 День 1 Анталія –каньйон Гармонії. 4 км

Зустріч в аеропорту Анталії.

Переїзд до початку маршруту.

По дорозі зупинка в дивному музеї витворів із гарбузів. Бажаючі можуть особисто ознайомитись із особливостями національної кухні тут же в Алі (господара). А можна скористатись власним груповим традиційним нашим туристичним перекусом

 Їдемо далі у каньйон.

Бажаючі беруть напрокат гідрокостюми, рятувальні жилети і шоломи і вирушають вглиб каньйону . І то того варто!

Перехід  4 км вздовж гірської річки до неймовірно гарної стоянки біля струмка під грандіозними платанами

Зупинка на ніч.

 

День 2 Каньйон Гармонії – вогні Химери 12 км

Ранкова розминка – йдемо годину. Купання у «ваннах молодості»

Переїзд.

Нескладний перехід 10 км до чудової стоянки в лісі.

Зупинка на ніч.

Нічна прогулянка до містичних вогнів Химери.

Гора Химера (місцева назва гора Янарташ) відома тим, що на її схилах горять вогні. Тут природний газ виходить на поверхню. Давньогрецькі міфи кажуть, що саме тут була схована під землю Химера, що дихає вогнем

 

День 3 Вогні Химери – Бухта Чирали 4 км

Знову минаємо вогні Химери. Тепер вже при сонячному світлі. Зупиняємось на привал в минулому – залишки античних споруд давніх лікійців.

Перехід через гори до дуже мальовничої бухти.

Зупинка на ніч.

Вечірня прогулянка в містечко Чирали

 

 День 4 Бухта Чирали – похід в античне місто Олімпос- бухта Чирали 6 + 6 км (без рюкзаків)

Сьогодні у нас радіальний вихід (без рюкзаків) до руїн великого античного міста Олімпос. По дорозі відвідування місцевих кавярень та купання на знаменитому пляжі Чирали.

Чирали — це один з найкращих пляжів Туреччини (за різними рейтингами — у першій п`ятірці або десятці) і світу. Тут щороку відкладають яйця рідкісні середземноморські черепахи Каретта-Каретта, завдяки чому пляж охороняється від забудов, проте є доступним для відвідування,

День 5 Бухта Чирали – Бухта Клеопатри 8 км

Лісами, бухтами, горами, стежками та лісовими дорогами. І все це серед нереально гарних пейзажів із морем.

Зупинка на ніч у бухті Клеопатри

Практично на березі ставочка Моне. І поряд казкове Середземне море.

День 6 Бухта клеопатри – Текірова – Фаселіс- Анталія 9 км

Виходимо із лісів та гір, плавно перетинаємо містечко Текірова і потрапляємо в  невеличке мальовниче в древнє античне місто Фаселіс. Далі знайомство із Кемером. Переїзд до Анталії та поселення для повноцінного відпочинку  перед дорогою.

День 7 Анталія

Анталья — мальовниче і дуже екзотичне місто. Воно розташоване на 30-метровій скелі, тож прямо з набережної можна побачити водоспад: тут річка, що протікає через місто, впадає у море.

Можна погуляти по вузеньких вуличках старого міста (Калеічі). Можна покататися на трамваї, який називається “метро”. Можна… — можна дуже багато.
Купуємо сувеніри для рідних і близьких — смачні рахат-лукум і східні солодощі, яскраві кераміку та текстиль, оливки і спеції. Гуляємо вулицями цілий день або п`ємо каву у затишних кав`ярнях.

 

Тел 099 63-44-374

Багато  інформації ви знайдете саме  на фото.

Зсилки

https://photos.app.goo.gl/VaBJcKJMfEKZJ8Xh8

https://photos.app.goo.gl/rizDYC1MTg9p1h1t9

https://photos.app.goo.gl/P4REKRmjaRr1WYjV9

 

 

Комментирование запрещено